Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Plasticobilism: Κοινωνικά μηνύματα μέσα από το παιχνίδι.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να εκφράζεται και να στέλνει κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα σε όποιον θέλει να ακούσει και να ευαισθητοποιηθεί. Στήνει με έναν εκπληκτικό τρόπο τα παιχνίδια της Playmobil, τα φωτογραφίζει και τα ανεβάζει στο blog του με την ονομασία Plasticobilism. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι άμεσα θετική και καθημερινά γίνεται αποδέκτης θετικών σχολίων για τα όσα θέλει να περάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο.
"Σκοπός μου δεν είναι να κάνω τον κόσμο να γελάσει, αλλά να προβληματιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες του, είπε στο Livemedia ο Σεναριογράφος Νίκος Παπαδόπουλος. "Το μήνυμα είναι - εκφραστείτε και δείξτε αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν ανάγκη."

Έχει αποσπάσει την προσοχή διεθνών μέσων ακόμη και από την Ινδία που σπεύδουν να σχολιάσουν το Θεσσαλονικό σεναριογράφο και αστροφυσικό, που με τη φαντασία του ταράζει τα νερά και δίνει το δικό του στιγμα την πολιτική. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Playmobil η οποία του κατέβασε τη σελίδα του επειδή, όπως είπε, χρησιμοποιούσε τα προϊόντα της για να περάσει πολιτικά μηνύματα.

 Ο 36χρονος Νίκος Παπαδόπουλος είναι πατέρας δύο παιδιών και η ιδέα για την έκφραση μέσω των παιχνιδιών του ήρθε όταν αποφάσισε μαζί με το γιο του να αναπαραστήσουν πώς κοιμόταν η οικογένεια τα βράδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου